2019 01.01.2019  -  31.12.3000
Vejledning

Fiktiv Hoppers (FiHop)

Fiktiv Hoopers

Tilmeld/Læs mere - (1)

Årskontingent (ÅK)

Årskontingent skal betales af alle for at blive medlem hos Dch Roskilde. Årskontingent følger hundetræneren.

Årskontingent indeholder ikke træningsgebyr, dette skal betales separat efterfølgende og træningsgebyr skal betales pr. tilmeldte hund. 

Når du har tilmeldt dig har du stemmeret ved Generalforsamlingen i RcH, mulighed for at deltage i arrangementer, hente DcH bladet og benytte vores arealer til en gåtur, under hensyntagen til øvrig træning.


Tilmeld/Læs mere - (1)

Hvalpehold og Begynderhold (BH)

Hvalpehold og Begynderhold

2-3 gange om året har vi opstart af vore hvalpehold . Typisk i januar og august, og evt i forår og efterår også. Hvalpeholdene er primært for hunde indtil 1 år, men vi forsøger selvfølgelig at inddele holdene efter alder.

I løbet af de 8 træningsgange får du mulighed for at lære din hund de mest grundlæggende lydighedsøvelser (som f.eks. sit, dæk, stå og at komme når der bliver kaldt), og du får masser at vide om det at holde hund.

Det er vigtigt at begynde så tidligt som muligt med at træne din hund. Træningen (eller rettere sagt samværet og legen) giver hund og fører en god start på den fælles fremtid. Her kan mange problemer forebygges, fordi hundeejeren fra starten får råd og vejledning i, hvordan man arbejder sammen med sin hund om opgaverne.

Vi arbejder med leg og positiv indlæring, og du vil udover de gængse lydighedsøvelser, blive introduceret til rally og agility. For at fremme samarbejdet mellem hund og fører, arbejder vi med tricks, balanceøvelser og miljøtræning.  Der vil også være en fælles gåtur i Roskilde bymidte i løbet af kurset.

Som afslutning på vore hvalpehold, afholder vi en fælles næsedag for alle hvalpe-og begynderhold. Efter hvalpehold er der mulighed for at komme på fortsætterhold eller på et af vores lydighedshold, hvis der er plads og ledig trænerkapacitet. 

Træningsgebyr er pr. hund. Ønsker man at træne med to hunde på samme træningshold, skal der betales to gange træningsgebyr.
 
Tilmeld/Læs mere - (1)

Fortsætterhold (BHF)
Hvalpe / Begynder fortsætterhold er for dem der har gået på Hvalpe / Begynderhold hos DcH Roskilde inden for det sidste år.
Tilmeld/Læs mere - (0)

DcH Lydighed Program (LP)
DcH-programmet er for alle hunde og programmet indeholder flere momenter som kan deles op i 4 hovedområder – en slags 4-kamp, hvor hver del er lige vigtig:
Lydighedsdelen indeholder forskellige øvelser: Lineføring/fri ved fod, stå, sid og dæk, apportering, spring og fremadsendelse.
Hundene trænes i rundering – at finde en skjult person og markere denne med halsgivning eller med bringsel. I de store klasser (A og Elite) udvides runderingen til en decideret eftersøgning i et større naturområde.
Spor er også en stor del af DcH-programmet. Hundene lærer at følge et spor lagt af en fremmed person.
Frit søg er en øvelse, hvor hundene lærer at finde tabte genstande i et afgrænset naturområde.
I DcH arrangeres konkurrencer i alle 4 klasser i DcH-programmet rundt om i hele landet.
C-klassen - er begynderklassen i DcH’s program og er kun for nye hunde og førere
B-klassen er for hunde og førere, der er rykket op fra C-klassen
A-klassen er en rigtig brugshundeklasse hvor øvelserne får et omfang, der stiller krav til hundens naturlige evner, kondition og samarbejdsevner.
Eliteklassen har et program, der kan tilbyde enhver brugshund udfordringer på et højt niveau. Hund og fører skal have et virkelig godt samarbejde for at kunne udføre øvelserne.
 
Hund og fører kan rykke op til næste klasse ved at opnå de krævede point ved 2 konkurrencer indenfor samme kalenderår.


Tilmeld/Læs mere - (0)

Familiehundeholdet (FH)
Holdet er for de hunde der ønsker at træne lidt forskellige ting med deres hund, men uden at målet nødvendigvis er at træne frem mod konkurrencer. På holdet vil der blive arbejdet med ting fra de forskellige discipliner man kan træne her i DcH Roskilde, dvs. lydighed, agility, rally og tricks. Der vil blive arbejdet med øvelserne på forskellige måder, og ikke nødvendigvis som der står i konkurrenceprogrammerne.Da der er tale om et familiehundehold vil fokus selvfølgelig i sidste ende være på at hunden skal fungere derhjemme som familiehund. Det betyder at der på holdet også vil blive arbejdet med øvelser, som at blive håndteret af en fremmed og går ture forskellige steder i og omkring Roskilde.
Tilmeld/Læs mere - (0)

Rally-Lydighed (RG)

Rally Lydighed stammer oprindelig fra USA. Formålet var at beskrive et prøveprogram, hvor det positive og villige samarbejde mellem hund og fører var i højsædet. De enkelte øvelser skulle afspejle den kommunikation og de bevægelser, som skabte det gode grundlag for det daglige samvær med hunden. 

De øvelser, der indgår i rally lydighedsprogrammet, er alle udviklet, så de kan bruges i hverdagen. F.eks. når hunden er med i byen og man skal udenom ting, kigger på vinduer, og møder venner og bekendte.

Der konkurreres i 5 klasser: Begynder, øvede, ekspert, champion og en åben klasse som alle kan starte i.
I DcH er det åben klasse, der er kvalifikationsgivende til DM i Rally Lydighed. 

Tilmeld/Læs mere - (0)

Nordisk Spor (NS)
Nordisk program     

Søger du udfordringer indenfor spor og rundering/eftersøgning er det Nordiske program måske noget for dig. Det kan dyrkes uafhængigt af hvilken DcH lydighedsklasse man er nået til. I det nordiske program er det muligt at nå helt til landsholdet og komme med til de nordiske mesterskaber, da DcH har fået deltagelse overdraget af DKK.

Man går de 1 eller 2 km spor alene uden sporlægger.

I det nordiske program vælger man mellem Nordisk spor eller Nordisk rundering. Programmet indeholder desuden feltsøg, lydighedsprogram og apport med 2 kg apportbuk (altså ikke et program for de små hunde). Sporet er 1 km og 1 time gammelt i begynderklassen, Lille Nordisk og 2 km og 2 timer gammelt i Nordisk. Feltet er 50吮 m og 4 genstande skal findes på 5 min og afleveres siddende. I Nordisk Rundering er banen 400 m lang og 100 m bred (kortere og smallere i begynderklassen) med 3 figuranter godt gemt. Man skal ikke bestå nogen bestemt lydighedsklasse for at kunne dyrke det nordiske. Vi har ikke et nordisk træningshold, men dyrker spor og eftersøgning på vores ABC hold og nogen af de andre lydighedshold.

 

 

 

Der er ikke specielle hold til det nordiske program i klubben. Der trænes dog nordisk spor og eftersøgning på A-B-C holdet .

Tilmeld/Læs mere - (0)

Fiktiv Familiehunde (FiFam)
Tilmeld/Læs mere - (1)

Fiktiv Rally (FiRal)
Tilmeld/Læs mere - (1)

Fiktiv Lydighed (FiLyd)
Tilmeld/Læs mere - (1)

Fiktiv Hvalpehold og Begynderh (FiHB)
Tilmeld/Læs mere - (1)

Hoopers (Hoop)

Ny hundesport HOOPERS!

Hoopers er en form for soft agility, hvor alle kan være med uanset hvor adræt hund og fører er.


Tilmeld/Læs mere - (1)

Nyheder

Sponsorer