+45 7734 4062 Telefontid 16:00 - 18:00

Agility

Agility

Agility er en hundesport, som er blevet meget populær, både som konkurrence og for sjov. I RcH laver vi agility for sjov og hygge. Der er pt. ingen som går til konkurrencer på holdet.
Agility kommer af det engelske ord agile, som betyder rask, kvik, hurtig, smidig.
Agility går ud på at hunden så hurtigt som muligt og med så få fejl som muligt gennemløber en bane med forskellige forhindringer. DSC_0294
Hunden skal bl.a. krybe gennem tunneller, balancere på planker, springe over forhindringer af forskellig højde og længde, løbe igennem en slalom, balancere på en vippe mv. Farten og udfordringerne gør, at både hund og fører har det sjovt sammen.

Kontrol og lydighed

Da hundeføreren i Agility, skal føre sin hund gennem en bane med mange forhindringer så hurtigt som muligt uden snor, kræver det at hunden har god kontrol over sin krop, og at hundeføreren har kontrol over sin hund. Med verbale kommandoer og ikke mindst kropssprog, fortæller hundeføreren hunden, hvad den skal gøre. Agility er altså også en form for lydighed – på en sjov og udfordrende måde. DSC_0501
Når hunden løser opgaverne selvstændigt giver det hunden selvtillid.
Da vi på dette hold først og fremmest mødes for at hygge med hundene, er det lige så ofte hunden som føreren, der bestemmer i hvilken rækkefølge forhindringerne gennemløbes – der bliver derfor grinet meget på holdet.
Du kan typisk begynde at træne Agility med din unghund, når den har gennemført hvalpe- og begynder/grundkursus. På det tidspunkt er hunden tilstrækkeligt udvokset. Små racer er hurtigere udviklet end store, men som hovedregel gælder, at man skal være forsigtig med at træne Agility med hunde under 12 måneder. For at deltage i konkurrencer skal hunden være 18 måneder.
Roskilde civile Hundeførerforening tilbyder Agilitytræning, søndage fra kl. 10.00 – 11.30.
For at kunne deltage kræves det, at din hund er mindst et år gammel og har gennemgået lydighedskurser.

Vi træner hele året, kun afbrudt af en måneds sommerferie

Vil du høre nærmere om agility træningen i RcH, kan du kontakte Bent på 20 64 47 83.